18. listopadu 2016, 09:14 | V sobotu 5. listopadu se konal další ročník kulinářského festivalu "Písečanský kobzol". Hlavním bodem programu byla soutěž kuchařů o nejlepší připravený pokrm na téma „jablka“. V letošním roce vybíralo 5 porotců z řad místních spolků ze 13 jídel, které připravili obyvatelé nejen z Písečné. Nejvíce všem zachutnal „Koláč paní Hraběnky“, který do soutěže připravila paní Placzková Anna. Druhé místo obsadila Eva Lysková se svými „Rohlíčky s jablky, ořechy a rozinkami, sypané sezamovým semínkem“. „Jablka pod peřinou“ od Ester Sikorové skončila na třetím místě. Čtvrté a páté místo pak získaly „Babiččiny koláčky“ od Kateřiny Sikorové a „Rýžový nákyp s jablky“ od Marie Nieslanikové. Recepty na vítězné pokrmy najdete v příloze tohoto článku.
Mezitím, co porotci ochutnávali a hodnotili, osazenstvo sálu si mohlo pochutnat na několika druzích výborných pomazánek nebo si dát bramborové placky a vše zapíjet čerstvým jablečným moštem vylisovaným v průběhu akce.