10. listopadu 2015, 09:00 | Písečanský kobzol
V sobotu 7. listopadu se konal 0. ročník kulinářského festivalu, jehož podtitul nesl název "Písečanský kobzol". Jednalo se o soutěž nejlepšího jídla z brambor. Pět porotců mělo nelehký úkol, a to vybrat ze 14 pokrmů, které připravili místní obyvatelé, ten nejlepší. Tím se staly bramborové kuličky od paní Moniky Pilchové, druhé místo obsadila paní Vanda Kohutková s tatarákem z brambor a třetí se umístila paní Nieslaniková Marie, která upekla "bachora". Čtvrté a páté místo pak získaly smažené halušky od paní Vandy Kohutkové a falešný tatarák od paní Anety Pavlusové. Recepty na tyto vítězné pokrmy najdete v příloze. Mezitím, co porotci ochutnávali a hodnotili, osazenstvo sálu si mohlo pochutnat na několika druzích pomazánek nebo si dát placky. K dobré náladě a k poslechu hrála cimbálová Muzika Mionší.