Přeskočit na obsah Přeskočit na menu

Písečanský kobzol

6. listopadu 2018, 09:02 | V sobotu 3. listopadu se v Kulturním domě uskutečnil další ročník kulinářského festivalu „Písečanský kobzol“. Do soutěže o nejlepší pokrm, který se tentokrát vařil ze zelí či kapusty, se přihlásilo 12 soutěžících. Porota složena ze zástupců místních spolků pak jako nejlepší pokrm vyhodnotila „Vepřový měšec plněný kyselým zelím“ od pana Martina Brodka. Pro všechny přítomné v sále byl připraven k ochutnání bigos a kapušňok, nechyběly
samozřejmě ani bramborové placky. Celá akce byla zpříjemněna hudbou, o kterou se postaral pan Daniel Drong.
Recept na tento vítězný pokrm přikládáme.
Vepřový měšec plněný kyselým zelím
- vepřové maso (kotlet, kýta)
- kyselé zelí
- anglická slanina
- sůl a pepř
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Z kyselého zelí vymačkáme vodu, opepříme a smícháme se slaninou nakrájenou na drobné kostičky. Touto směsí poté naplníme vepřové plátky, uděláme měšec, který prudce opečeme a dusíme ve vlastní šťávě asi 1 hodinu.

  • Písečanský kobzol
    Písečanský kobzol
  • Písečanský kobzol
    Písečanský kobzol

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

icon

Uživatelské jméno:

Heslo:

Zapomenuté heslo